Makedonski napadač pred Željezničar

Velkoski: Važno je proći dalje, pogoditi može i Bandović

Da će biti veliko pojačanje Makedonac Krste Velkoski dokazao je odmah na prvim utakmicama u dresu Sarajeva. 

Na posljednjoj utakmici protiv Veleža Velkoski je postigao prvi pogodak što je bio ukupno njegov treći u bordo dresu.

„Krenuli smo loše na toj utakmici, ne onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Ipak smo u ranoj fazi postigli gol i na poluvrijeme otišli sa prednošću. U nastavku smo primili gol što nas je omelo u našim planovima, ali smo uz pravu podršku naših navijača do kraja uspjeli postići gol i što je najvažnije osviojiti tri boda,“ kazao je Velkoski, te najavio derbi protiv Željezničara.

„Ne mogu obećati gol ali ako se ukaže prilika ja ću je sigurno iskoristiti. Najvažnije je da prođemo u polufinale, a pogodak može postići i Bandović i neko od stopera. Željezničar u posljednje vrijeme ima nešto lošije rezultate, ali to se nas ne tiče jer mislimo samo o sebi. I mi kao i Željezničar imamo određeni pritisak, ali imamo i gol prednosti postigunut na gostujućem terenu kao i prednost domaćeg terena.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Velkoski je optimista i po pitanju titule prvaka BiH.

„Ja se nadam da ćemo na kraju završiti prvi. Ima još sedam mečeva, idemo od utakmicedo utakmice, pa ćemo vidjeti,“ zaključio je Velkoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.