Wagner Tušnju priredio hladan tuš

Široki slavio u Tuzli

Wagner Tušnju priredio hladan tuš

E. Škorić

U jednom od derbija četvrtog kola BHT Premijer lige BiH Sloboda je ugostila Široki Brijeg, kojim je stigao do minimalnog trijumfa.

Euforični Tuzlaci tražili su novu pobjedu na dobro popunjenom Tušnju, ali je Široki Brijeg došao do treće ovosezonske pobjede, čime je tim sa Pecare preuzeo prvo mjesto na tabeli.

Bajraktarević je na početku zaprijetio gostima iz Širokog Brijega, ali je pucao pored gola. Nastavila se dominacija domaćih igrača, koji su izveli nekoliko kornera, ali je Široki uspijevao da se odbrani.

Nakon početnog pritiska Slobode, gosti polako preuzimaju igru na sredini terena, a mogli sudo vodstva i u 43. minuti, kada je Zakarić dobro šutirao, no udarac novopečenog bh. reprezentativca odbranio je Fejzić. Na otvaranju drugog dijela Široki je poveo.  Brazilac Wagner je pogodio za hladan tuš na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Wagner je u 58. pogodio stativu. Sloboda je tek u 73. minuti imala prvi šut u okvir gola. Džafić je pucao, Bilobrk je odbranio. Pokušavali su domaći makar do izjednačenja, ali se na kraju gostujući sastav radovao novoj pobjedi.

Sloboda u petom kolu gostuje u Lukavici Slaviji, dok Široki Brijeg dočekuje Zvijezdu. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.