"Znamo koliko vrijedimo, očekujemo dobre rezultate"

Pomoćni trener Metalleghea

"Znamo koliko vrijedimo, očekujemo dobre rezultate"

Fudbaleri Metalleghea pružaju solidna izdanja u debitantskoj sezoni u Premijer ligi, ali nikako ne upjevaju da dođu do dobrih rezultata.

Jajčani nakon 13 odigranih kola zauzimaju desetu poziciju sa svega devet bodova i sigurno da sa ovim plasmanom ne mogu biti zadovoljni.

U prošlom kolu Metalleghe je u gostima izgubio od Krupe sa 1:0, iako se stiče utisak da su imali i više od igre.

Ipak, u klubu se nadaju boljim rezultatima. Jedan od onih koji dijeli takvo mišljenje je i pomoćni trener Nebojša Đekanović, sa kojim je naša ekipa razogovarala uoči utakmice sa sastavom Mladosti DK. 

Kakva je trenutna situacija u klubu?

Situacija nije ni malo laka. Malen smo klub, ali smo kao ljudi i sportisti veliki. Puni samopouzdanja, želje i novih dokazivanja.

Kako ocjenjujete dosadašnji dio prvenstva?

U svaku utakmicu ulazimo spremni i dajemo 100 posto svojih mogućnosti. Dižemo se iz meča u meč i u dosadašnjem dijelu prvenstva smo pokazali da ne zaslužujemo trenutnu poziciju na tabeli. Mogu slobodno da kažem da su nas jedino nadigrali Željo, i to prvo poluvrijeme, te Zrinjski u svim segmentima igre. U ostalim utakmicama smo bili ravnopravan protivnik, a na trenutke i bolji.

Koliko ste upoznati sa ekipom Mladosti?

Ekipu Mladosti odlično poznajemo. Pripremamo se na način na koji smo ih skautirali. Ne ulazimo ni na jednu utakmicu napamet, već sve dobro analiziramo i pripremimo. Mislim da ih je poremetila promjena trenera. Smatram da to treba da iskoristimo dok se nisu privikli na nove modele i principe igre novog trenera. Znamo njihove slabosti, a tako i vrline. Ne bojimo se, tako da se nadam prvoj pobjedi na Piroti.

Šta možemo od vas očekivati u nastavku prvenstva?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno od nas možete očekivati dobar i atraktivan fudbal. Uvijek igramo na gol više. Te zasluge sigurno pripadaju gospodinu Bašiću. Najmlađi smo par u Premijer ligi i sigurno osvježenje u bh. šampionatu. Uvodićemo principe i modele modernog fudbala, te se nadam da ćemo uskoro pokazati mnogo više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi