Zukanović: Pokušat ćemo opet iznenaditi

Kup Bosne i Hercegovine

Zukanović: Pokušat ćemo opet iznenaditi

A. Beganović

Najveće iznenađenje u šesnaestini finala Kupa Bosne  i Hercegovine priredili su fudbaleri Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja koji su predvođeni nekadašnjim selektorom mlade reprezentacije BiH, Ibrahimom Zukanovićem, u ovoj fazi takmičenja pobijedili Zvijezdu iz Gradačca.

Žrijeb je odlučio da Sloga u osmini finala odmjeri snage s još jednim premijerligašem i to Rudarom iz Prijedora. 

„Mi nemamo rezultatskog imperativa i svaki pozitivan rezultat, znači pobjeda ili remi, nama bi mnogo značio. U prošloj rundi „izbacili“ smo favoriziranu Zvijezdu i sigurno je da se ni protiv Rudara nećemo predati bez borbe. Oni jesu kvalitetnija momčad od nas, ali sam ja siguran da će moji momci dati sve od sebe kako bi  i danas obradovali naše navijače“, rekao je nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH, a danas prvi čovjek struke Sloge, Ibrahim Zukanović, za SportSport.ba te dodao:

„Imamo dosta mladu momčad kojoj oscilacije u igri nisu strani pojam, ali ukoliko danas moji izabranici pokažu ono što znaju, mislim da ćemo onda prirediti još jedno iznenađenje. Za moju mladu ekipu ovi susreti s premijerligašima su od velike važnosti radi sticanja iskustva. Ponavljam, Rudar jeste favorit, ali ako nam se ukaže prilika za pobjedu znat ćemo je iskoristiti. U ovom trenutku nama je važnije prvenstvo jer želimo u Prvu ligu Federacije i nadam se da ćemo naše želje na kraju prvenstva i ostvariti. Danas imamo mali problem s golmanima jer su nam oba golmana u prošlosedmičnom meču u Čapljini povrijeđena, pa će između stativa danas stajati neko iz juniorskog pogona. Izgubili smo u Čapljini (1:0) ali želim naglasiti da je suđenje bilo kriminalno i da konačno svi sportski radnici moraju nešto uraditi kako bi se stalo u kraj mešetarima bosanskohercegovačkog fudbala.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.