Admir Bukva: 50 posto plana je ispunjeno

Nakon plasman Bosne u završnicu Kupa BiH

Admir Bukva: 50 posto plana je ispunjeno

Ekspresno su se u igru nakon dva poraza od Igokee i Čapljine vratili košarkaši sarajevske Bosne. I to na koji način. Izvojevana je pobjeda nad Borcem u Banja Luci (77:83) u četvrtfinalu Kupa BiH.

U susretu od izuzetne važnosti kako za domaćina tako i za gostujući sastav pobjeda, rekli bi smo-ponovljena (nedavno je Bosna također bila uspješna u Banja Luci) studente je kući poslala pjevajući, ali ih je poslala i na završni turnir za pobjednika ovog takmičenja.

Direktor Bosne, Admir Bukva je nakon utakmice za SportSport.ba dosta mirno rezimirao ovaj susret.

"Bio je ovo dosta sličan meč kao i nedavni u okviru Lige-13. Neizvjestan, mada smo imali vodstvo od 11 poena prednosti tokom trećeg perioda. U jednom momentu rezultat je bio i izjednačen (71:71), ali je serija od 4:0 u samoj završnici bila odlučujuća", govori Bukva te odmah potom dodaje i ono na šta u Bosni silno obraćaju pažnju.

"I u ovom meču Hamdo Frljak je zaista rotirao svih 12 igrača, a veoma dobru utakmicu su odigrali Rahimić i Sindis Demić. Veoma smo radosni i sretni jer smo u ovom trenutku ostvarili 50 % zacrtanog cilja za ovu sezonu. Onaj drugi cilj Liga-6, za sada se također dobro ostvaruje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.