Adnan Hodžić korača prema NBA

Bh. igrači imali vrlo dobre nastupe

Adnan Hodžić korača prema NBA

U vikendu iza nas bh. košarkaši širom svijeta pružili su dobre partije, ali nažalost većina njih je uprkos dobrim partijama parket napustila pognute glave. Najbolji je bio Adnan Hadžić.

U NCAA ligi ovaj mladi Sarajlija je u pobjedi svog Lipscomba nad Tennesseejem (98:94) postigao 23 poena uz sjajan šut iz igre 9/12. Njegov tim se u diviziji Sun nalazi na prvoj poziciji sa Jacksonvilleom i Belmontom, svi imaju omjer 6-2.

U desetom kolu francuskog prvenstva Toulon je poražen od Choleta na svom parketu sa 67:79, a u redovima poraženog tima Damir Krupalija je bio najbolji igrač sa 16 poena, 10 skokova i 4 asistencije.

Oliver Stević je i u ovom kolu bio odličan. U pobjedi Oldenburga u gostima kod Bayreutha sa 85:84 Stević je ubilježio 18 poena i 6 skokova, dok je Elvir Ovčina također bio odličan (14 poena, 7 skokova), ali je njegov Giessen poražen od Walter Tiegersa rezultatom 96:78.

U 8. kolu grčkog prvenstva naši igrači su imali također zapažene uloge. AEK je poražen na gostovanju kod Kavale rezultatom 89:86, Terrell Castle je imao 5 poena, dok je Feliks Kojadinović u pobjedi svog Maroussija kod Jazvinovog Iraklisa (68:59) ubacio 8 poena. Jazvin je meč završio sa jednim poenom i dva skoka. Bariša Krasić je u porazu Ikarosa od Peristerija 75:62 ubilježio 5 poena i 3 skoka.

Prokom je u 10. kolu poljskog prvenstva bio bolji od Polpharme sa 89:82 uz 9 poena Ratka Varde. U drugoj španskoj ligi Nedžad Sinanović je u porazu svog Clinicasa od Caceresa (87:64) upisao 6 poena i 4 skoka.

Aleksandar Radojević je u porazu Omonije od Achilleasa 85:76 bio najbolji igrač svog tima sa 16 poena i 4 skoka, dok je Vladimir Zujović u porazu APOELA od Apollona 71:69 za pet minuta provedenih na parketu ubilježio samo jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.