Bh. košarkašice bile blizu senzacije

Italijanke u četvrtfinalu

Bh. košarkašice bile blizu senzacije

E. Škorić

Košarkašice BiH do 20 godina ispale su od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva A divizije nakon poraza rezultatom 76:69.

Nakon tri poraza u grupnoj fazi, činilo se da će izabranice Mare Lakić tek reda radi igrati meč s Italijankama u osmini finala. 

Italijanke su slovile za velikog favorita, što su pokazale već u prvoj četvrtini, pošto su vodile 24:10. Naše djevojke nisu odustale ni pored činjenice da igraju protiv jednog od favorita za prvo mjesto.

Zaostatak od 14 razlike bh. košarkašice do poluvremena su smanjile na devet razlike, a onda zaigrale kako mogu. Napravile su seriju već početkom treće dionice i na kraju iste imale su poen prednosti.

Vodile su bh. košarkašice dobrim dijelom četvrtog perioda igre, ali su posustale u zadnjih nekoliko minuta. Imali smo dva-tri napada za plus pet, umjesto toga Italijanke dolaze do preokreta i tu je bio kraj...

Zandalasini je s 20 poena bila najbolja u Italiji, Pan je dodala 18, a Kacerik 14. Najefikasnija naša igračica bila je Nikolina Delićka sa 17 poena, dok je njena sestra Anđela dodala 16, a Brčaninović također 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi