BiH dobila solidnu grupu

Žrijeb za EP košarkaša 2011.

BiH dobila solidnu grupu

Danas je u središtu FIBA obavljen žrijeb grupa za Evropsko košarkaško prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Litvaniji.

Bosna i Hercegovina se nalazila u trećem jakosnom šeširu, a nakon žrijeba svrstana je u grupu B, zajedno sa selekcijama Mađarske, Makedonije, Ukrajine i Velike Britanije.

U grupi A našle su se selekcije Finske, Italije, Latvije, Crne Gore i Izraela, dok grupu C sačinjavaju Belgija, Portugal, Poljska, Gruzija i Bugarska.

Može se reći da je BiH dobro prošla u žrijebu, s obzirom da su naši košarkaši izbjegli u grupnoj fazi snažnu Crnu Goru i Italiju.

Iz svake grupe direktan plasman na EP izboriće prvoplasirane ekipe, te dvije najbolje drugoplasirane, dok će ostale reprezentacije igrati baraž. Prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine odigraće se u avgustu ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.