BiH savladala i Austriju, Musa najefikasniji na meču

Posljednji pripremni meč

BiH savladala i Austriju, Musa najefikasniji na meču

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskoj utakmici ubjedljivo savladala Austriju.

Izabranici Duška Vujoševića su u Skenderiji odigrali posljednju pripremnu utakmicu pred početak pretkvalifikacija za SP. BiH je ubjedljivo savladala Austriju, a konačan rezultat bio je 70:52.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačenu igru, te je bilo dosta propusta u igri naše selekcije. Nakon prvog dijela na pauzu se otišlo kod rezultata 35:30 za našu selekciju. No, u drugom dijelu smo jako dobro igrali, posebno u odbrani.

Naša reprezentacija meč je prelomila u trećoj četvrtini kada smo ostvarili dvocifrenu prednost koju nismo ispuštali do kraja meča, te smo zasluženo slavili. Najefikasniji u našoj ekipi bio je Džanan Musa koji se vratio nakon povrede nosa, te je ubacio 17 poena.

U našoj ekipi još su se istakli Hasandić sa 13 poena, te Muratović koji je ubacio 11 poena. S druge strane, u selekciji Austrije najefikasniji bio je Jakob Polt sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi