Bodiroga: Nekada je potrebno i malo sreće

Selektor U16 selekcije

Bodiroga: Nekada je potrebno i malo sreće

Muška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine, nažalost, nije uspjela da izbori plasman u polufinale EYOF igara u Gyoru. 

Naši kadeti su juče izgubili sve šanse za plasman među četiri najbolje ekipe u Mađarskoj, tako što su poraženi od selekcije Hrvatske sa 82:80.

Selektor mladih Zmajeva, Dejan Bodiroga nije nezadovoljan igrom i zalaganjem svog tima u grupnoj fazi EYOF-a. Naprotiv.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa svima i to me zaista raduje. Ono što nam je nedostajalo jeste uigranost, ali očekujem da ćemo do Evropskog prvenstva u Bugarskoj uspjeti i u tome. Svaki nedodastak nadoknađivali smo borbenošću i nemam šta zamjeriti ovim momcima. Nekada je potrebno i malo sreće. Nije bila uz nas u meču protiv Hrvatske i šta je, tu je. Idemo dalje, turnir se nastavlja i mi želimo ostvariti što bolji plasman na EYOF igrama", kaže Bodiroga.

U Mađarskoj je danas na programu slobodan dan, a već sutra od 12.15 časova naše kadete očekuje utakmica za razigravanje od 5-8. mjesta protiv Estonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi