Čampara: Priznanja mi laskaju, ponosan sam

Nakon prvenstva u Slovačkoj

Čampara: Priznanja mi laskaju, ponosan sam

S. Mlaćo

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

 Naše momke je predvodio sjajni Sani Čampara koji je izabran u idealni tim prvenstva, a uz to ponio je titulu najboljeg strijelca.

Bh. reprezentacija poražena je od Grčke 77:55 u posljednjoj utakmici, a Čampara je dao svoj komentar na završeno prvenstvo.

"Naravno da smo mogli bolje, ali bili smo kratki u rotaciji, te nas je to koštalo glavnih utakmica. Za Srbiju je igralo svih 12 grača, te su nas tu zasluženo dobili. Nije na kraju bila realna razlika, međutim opet smo  zadovoljni osmom pozicijom", kazao je Čampara.

Dva vrijedna priznanja koja je dobio posebno ga raduju.

"Laskaju mi ta priznanja, ali odmah da kažem da bih to mijenjao za neku od medalja. Bili smo kratki u rotaciji, igrali smo bez 3-4 igrača i nismo mogli bolje. Ovo je naša realna slika, a priznanje je veliko, te sam ponosan na sebe", jasan je bio Čampara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi