Cedevita slavila u Skoplju

ABA liga, 6. kolo

Cedevita slavila u Skoplju

E. Škorić

Košarkaši Cevedite slavili su rezultatom 76:61 u Skoplju protiv MZT-a u susretu šestog kola ABA lige.

Cedevita je upisala svoju šestu pobjedu, četvrtu u nizu. Imali su domaći bolji početak utakmice, vodili su nakon prve četvrtine 19:14.

U drugoj dionici Cedevita uspijeva da preokrene rezultat, pa je na odmoru imala i poen prednosti (34:33).

U preostale dvije dionice gosti iz Zagreba bili su bolji na parketu. U trećoj četvrtini su slavili sa 19:16, dok su u zadnjih desetak minuta apsolutno nadigrali Mađare, da bi na kraju dobil isa 76:61.

Goste je sa 15 poena predvodio Bilan, Babić je ubacio 13, a Delaš 11 poena, dok je bh. reprezentativac Nemanja Gordić meč zavrpio sa sedam poena i četiri asistencije. U timu MZT-a dvocifren broj poena ubacio je jedino Simonovski (12).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.