Ćikić: Domaći timovi su favoriti u ligi

Trener SKK Student pred derbi s Borcem

Ćikić: Domaći timovi su favoriti u ligi

D. Vejo

Dvanaesto kolo Prve muške lige Republike Srpske donijet će pravu košarkašku poslasticu, a gdje će se u okviru istog sastati gradski rivali ekipa Borca i Studenta.

Za obje ekipe, ovo će biti prvi prvenstveni meč u 2017. godini. Iz tabora Studenta najavljuju grčevitu borbu za bodove.

"Očekujemo tešku utakmicu protiv ekipe Borca koja igra jako dobro u "Boriku". Neigranje utakmice sa Rudarom je otežavajuća okolnost jer nismo odigrali utakmicu još od 25. decembra. Ekipa Borca je već drugu sezonu u istom sastavu, dobro se poznaju, i pokzali su vezanim pobjedama da se nalaze u dobroj formi. Iako igramo u Banjaluci, za nas je "Borik" gostujući teren, jer većinu treninga imamo u Univerzitetskoj dvorani. Svi domaćini u Republici Srpskoj su favoriti, s toga gostujuća utakmica uvijek mora da se odigra iznad svojih mogućnosti. Pokazali smo da to možemo u Prijedoru i Aleksandrovcu, pa ćemo se potruditi da te pozitivne minute ponovimo i u "Boriku". Od početka godine imamo problem sa virusima koji uzrokuju prehladu, tako da ne znamo koji igrači i koliko će ih istrčati na teren. No, radimo sve da ti koji budu u mogućnosti da igraju, budu jako motivisani i taktički spremni", rekao je za SportSport.ba trener Studenta, Aleksandar Ćikić.

Prije ovog meča, Borac zauzima osmu poziciju sa 15 osvojenih bodova dok je njihov gradski konkurent mjesto ispred sa istim brojem bodova.

Meč između Borca i Studenta igra se u nedjelju od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti