Divizija A ostala nedostižna

Nakon poraza od Slovenije

Divizija A ostala nedostižna

Nakon šest pobjeda u nizu naša selekcija nije uspjela slaviti u polufinalu šampionata protiv Slovenije. Naši mladi reprezentativci poklekli su u utakmici, koja im je osim finala mogla donijeti i A diviziju.

U 5. minuti Slovenci vode 10 poena razlike (7:17), ali naši momci do kraja prvog perioda smanjuju na 6 razlike (13:19).

U drugom periodu približavamo se protivnicima na 6 razlike, ali tim iz Slovenije u 15. minuti opet ide na 10 razlike (19:29). U tom dijelu utakmice kombinatorika je na strani protivničke ekipe, imaju sedam asistencija više od naših igrača (1:8). Dobru igru protivnika ne uspjevamo zaustaviti, tako da je 19:33, nakon serije od 2:12 Slovenije u 17. minuti. Prvo poluvrijeme završava se vodstvom slovenačke selekcije od 12 razlike (26:38).

Početkom drugog dijela Zahiragić, Kelečević i Buza, serijom od 9:0 dovode našu selekciju na samo tri poena zaostatka (35:38). To je bilo sve što smo uspjeli napraviti u ovoj utakmici. Nakon te 25. minute naša kola su se strmoglavila niz brdo. Pet trica za redom naši igrači promašuju, dok sa druge strane Slovence šut ponovo počinje slušati.

Izuzetno loša igra našeg tima, mnogo grešaka, postotak šuta, koji je katastrofalan, dovode do vodstva Slovenije od 20 razlike (41:61) u 31. minuti. Slovenačka selekcija pravi seriju od 21:6, tako da svoju šansu u ovom susretu nismo više imali.

Na ovom takmičenju ostala nam je tako utakmica za treće mjesto, koju igramo protiv Izraela 7. avgusta sa početkom u 18:15 sati. Nadamo se da će naš tim pokazati nešto iz svog repertoara, koji nam je na početku ove kampanje donio šest pobjeda u nizu.

U finalu će se sastati Engleska i Slovenija, koje su ujedno i ostvarile plasman u A diviziju.

Strumica EP (divizija B, U-16) :

BiH - Slovenija 53:74 (13:19, 13:19, 15:21, 12:15)

BiH: Ivković, Kelečević 5, Garić, Zahiragić 16, Omerović 1, Lulić 2, Predić 3, Šipka 6, Maslać 5, Buza 9, Marijan,Tunović 3.

Slovenija: Kavas, Nikolić 17, Rogelija, Slutej, Kokol 10, Rebec 13, Abram, Zatezić 8, Zupan 18, Ritlop 6, Čergić, Petejan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.