Igokea niže poraze, Metalac u Valjevu razbio Levski

ABA liga, 9. kolo

Igokea niže poraze, Metalac u Valjevu razbio Levski

E. Škorić

Košarkaši Igokee doživjeli su težak domaći poraz od MZT-a u devetom kolu ABA lige.

Igokea je u Laktašima doživjela i sedmi poraz, treći uzastopni. Gosti iz Skoplja su sasvim zasluženo slavili rezultatom 76:61.

Makedonci su imali plus sedam na kraju prve četvrtine (20:13), da bi na odmor otišli s dvocifrenom razlikom (40:29). U trećoj dionici nešto bolje izdanje Igosa, ali su ipak bili nemoćni da naprave preokret u zadnjoj dionici.

Stojanovski je predvodio goste sa 20 poena i 7/10 šutem iz igre, dok je Lučić ubacio 15, a po 12 Marinković i Simonovski. 

U timu Igokee je malo ko bio raspoložen. Jedini koji je ubacio dvocifren broj poena bio je Jones (11). 

Metalac je u Valjevu demolirao Levski rezultatom 81:54 za četvrtu pobjedu u ABA ligi, dok je Levski zakovan za dno sa samo jednom pobjedom iz devet susreta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Majstorović je predvodio Metalac sa 19 poena, dok je Malešević ubacio 17. U timu gostiju Dimitrov je bio sjajan sa 21 poenom, a od ostalih se više niko nije istakao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti