Igosi nemoćni, Cibona na korak od Final Foura

Igokea poražena u Laktašima

Igosi nemoćni, Cibona na korak od Final Foura

E. Škorić

Košarkaši Igokee poraženi su u Laktašima od Cibone rezultatom 55:67 u 25. kolu ABA lige.

Meč u Laktašima obilovao je preokretima, ali i nevjerovatnim promašajima s obje strane. Igokea je ušla kao lider u posljednju dionicu, a onda je šut naprosto stao.

Cibona je otvorila meč daleko bolje, a poslije prve dionice vodila je 24:8. Gosti iz Zagreba su potpuno nadigrani u drugih 10 minuta.

Cibosi su u drugoj četvrtini ubacili samo sedam poena, no pobjedu su osigurali katastrofalnom igrom Igosa u posljednjoj četvrtini.

Gipson je imao čak oko 15 promašaja i jedan je od glavnih krivaca za poraz domaćih košarkaša. Jedini raspoložen kod Igokee bio je Jorović, koji je ubacio 25 poena, dok je Gordić ubacio svega šest. Na drugoj strani Planinić je ubacio 16, Blassingame 17, Rozić 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.