Igra se Liga 13, prvenstvo počinje 25. oktobra

Konačno donijeta odluka o početku prvenstva

Igra se Liga 13, prvenstvo počinje 25. oktobra

M. Šljivak

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine konačno je donio odluku o startu nove košarkaške sezone u našoj zemlji.

Nakon što je sjednica Upravnog odbora KSBiH čak dva puta bila iz nepoznatih razloga otkazana, nije bilo poznato kada će prvenstvo u BiH početi, niti koliko će klubova prvi razred bh. košarke brojati.

Ipak, nakon brojnih odlaganja konačno je poznat datum početka prvenstva. Izvršni odbor je jučer donio odluku da će se u novoj sezoni igrati Liga 13, a prvenstvo će početi 25. oktobra.

Iako je Upravni odbor KSBiH donio odluku o početku prvenstva i formatu takmičenja, itekako je neozbiljno da se o ovome odlučuje tek 20-ak dana pred početak prvenstva.

Rad Saveza što se tiče reprezentativnih selekcija, od najmlađe do najstarije, je za svaku pohvalu, ali vrijeme je da se konačno ozbiljnije shvati i domaće prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Barem su klubovi koji nastupaju u Ligi 13 to zaslužili...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti