Jovanović: Možemo otići na EP
Nekadašnji play Sloboda Dite Belgiji je ubacio 10 poena

Playmaker BiH nakon susreta sa Belgijom

Jovanović: Možemo otići na EP

A. Beganović

Sa deset poena, nekoliko "ludih" asistencija i trojki, Zlatko Jovanović je večeras u pobjedi protiv Belgije bio jedan od boljih u redovima bh. košarkaške reprezentacije.

Odmah nakon kraja utakmice, Jovanović je u izjavi za SportSport.ba izrazio zadovoljstvo onim što su on i njegovi saigrači večeras pokazali na parketu zeničke Arene.

„Zadovoljan sam svojom i igrom cijele ekipe. Naravno, uvijek može bolje jer smo u pojedinim trenucima susreta znali pasti u igri, što su Belgijanci znali kazniti. Ipak, pobijedili smo i to je sada najbitnije".

"Također sam zadovoljan što kao ekipa na parketu djelujemo stvarno dobro i mislim da možemo pobijediti i u naredne dvije utakmice baraža, te doći u izglednu poziciju da se borimo za to mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo“, rekao je od ove sezonbe novi organizator igre sarajevske Bosne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.