Katastrofa u Latviji: Zmajevi ohlađeni na minus 16

Poraz od Latvije

Katastrofa u Latviji: Zmajevi ohlađeni na minus 16

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Latvije na gostovanju rezultatom 80:64.


Prvih deset minuta izabranici Ace Petrovića odigrali su veoma dobro, te su imali tri poen arazlike 19:16, ali totalni raspad igre desio se u drugoj četvrtini kada nas je razbio Dairis Bertans koji je pogađao iz svih mogućih pozicija za prednost Latvije na poluvremenu od 12 poena 42:30. Bertrans je u prvom dijelu ubacio 21 poen.

Treći period nije donio ništa bolju igru naše reprezentacije. Latvija je pogađala iz svih mogućih pozicija, dok naši nisu mogli pogoditi gotovo ništa. Nakon trideset minuta igre semafor je pokazivao minus od 17 poena 66:49.

Posljednjih deset minuta nije donijelo ništa bolju igru. Na kraju su Latvijci sasvim zasluženo slavili pobjedu od   poena razlike.

Do trijumfa ih je vodio Dairis Bertans sa 25 poena, dok su u našoj selekciji Đedović i Wright ubacili po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti