Kenan Karahodžić može igrati za BiH

FIBA dala dozvolu

Kenan Karahodžić može igrati za BiH

M. Šljivak

Centar Unicaje iz Malage Kenan Karahodžić dobio je pravo nastupa za košarkašu reprezentaciju BiH.

Sjajni 211 centimetara visoki košarkaš dobio je dozvolu FIBA za nastup u dresu naše reprezentacije i biće na raspolaganju selektoru Damiru Mulaomeroviću za kvalifikacije.

Karahodžić je rođen u Srbiji 1996. godine. S obzirom na to da je registrovan u KS Srbije morao je čekati 21 godinu da bi promijenio sportsko državljanstvo.

Ipak, KSS Srbije nije pravio probleme u promjeni državljanstva. Dali su dozvolu za promjenu, FIBA je to odobrila i naša selekcija će dobiti veliko pojačanje pod košem.

Karahodžić može igrati na pozicijama četvorke i petice. Iako je visok 211 centimetara posjeduje odličan šut iz vana i smatra se jednim od najtalentovanijih visokih igrača u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi