KK Limometal slavio na Ilidži

A1 liga košarkaša

KK Limometal slavio na Ilidži

Odigrano je prvo kolo A1 lige. Favoriti KK Kakanj i KK Triland ostvarili ubjedljive pobjede nad novajlijama u ligi, KK Bošnjak i KK Orlovik.

KK Limometal je na Ilidži je napravio veliki preokret. Nakon 18 razlike za domaće košarkaše Play Offa, kosarkaši iz Cazina su uspjeli preokrenuti rezultat i doći do zaslužene pobjede. Na poluvremenu su domaći imali velikih 55:40, a ni treća četvtina nije donijela veliku promjenu stanja (77:64), da bi u finišu usljedila velika serija gostiju koji su u triler završnici odnijeli bodove rezultatom 94:96.

Sličan razvoj utakmice bio je i u Vogošći gdje su domaći na poluvremenu imali 44:28, a onda zapal u veliku krizu u drugom poluvremenu, ali za razliku od Play Offa, Vogošćani su uspjeli zadržati prednost do kraja i ipak slaviti sa 75:70.

Na ostalim terenima A1 lige nije bilo velikih uzbuđenja. Vrijedi izdvojiti još visoku pobjedu Brčkog u gostima kod Novog Grada (54:80), dok su pobjede Kaknja i Trilanda nad debitantima u ligi potpuno očekivane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.