Košarkaši Viteza primili priznanje od načelnika Općine

Nakon plasmana u Ligu 12 BiH

Košarkaši Viteza primili priznanje od načelnika Općine

Načelnik Općine Vitez Advan Akeljić je danas organizirao prijem za košarkaše Viteza nakon velikog podviga i uspjeha, kvalifikacije u Ligu 12 BiH.

Na početku gdin. Akeljić je čestitao košarkašima Viteza na uspjehu i obećao pomoć u svakom pogledu. Nakon toga riječ je preuzeo direktor HOKK Vitez, Sanjin Zirdum te iznio financijski plan košarkaškog kluba, te očekivanja od strane Općine Vitez u smislu finansijske pomoći, ali i pomoći u svim drugim pogledima.

Načelnik je obećao da će sa upravom kluba HOKK Vitez održati niz sastanaka u vidu osposobljavanja kluba da se pridruži najboljoj ligi u BiH.

Kako nezvanično saznaje portal SportSport.ba, HOKK Vitez je potrebno preko 130 hiljada KM za osnovne troškove i dovođenje dvojice igrača sa kojima bi prema mišljenju trenera Josipa Pandže se mogli boriti sa najvećim klubovima poput Širokog i Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.