Košarkašice BiH dočekuju Izrael u Skenderiji

Posljednji meč kvalifikacija za EP

Košarkašice BiH dočekuju Izrael u Skenderiji

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra protiv Izraela odigrati posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naš tim je porazom od Turske u prošlom kolu izgubio sve šanse da se plasira na ovo takmičenje, dok je Izraelu potrebna pobjeda.

"Prije nego što smo otišli u Tursku znali smo kakvoj ekipi gostujemo. Cilj nam je bio samo pružiti dostojan otpor, a djevojke su odigrale fantastično i to je samo škola za ubuduće. Ovaj Izrael je najmanje na nivou Turske, to je tim koji se gradi godinama i znam da nas čeka teška utakmica. Neću biti razočaran ni ako izgubimo, na svoje košarkašice mogu biti samo ponosan. Dokazali smo da imamo kvalitet i iz ove reprezentacije se može još mnogo izvući u budućnosti", rekao je selektor naše reprezentacije Goran Jovanović. 

"Poraz od Turske smo teško prihvatili jer smo imali praktično dobijenu utakmicu, koju smo na kraju izgubili. Mislim da on ipak neće uticati na meč sa Izraelom. Pozivam navijače da nas podrže, sigurna sam da će imati šta vidjeti", rekla je kapitenka naše reprezentacije Milica Deura.

"Nedostajalo nam je malo sportske sreće i još nam je žao zbog poraza. Slijedi Izrael, to će biti teška utakmica ali nadam se da ćemo na domaćem terenu izboriti pobjedu", riječi su reprezentativke Anđele Dedić.

"Pred nama utakmica u kojoj trebamo dokazati da nam je ipak mjesto na Evropskom prvenstvu. Iako nećemo biti tamo, utakmice koje smo izgubile izgubile smo tijesno. Dat ćemo svoj maksimum i nadamo se dobroj posjeti", rekla je Irena Vrančić.

Meč BiH i Izraela igra se sutra u KSC Skenderija s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi