Košarkašice BiH ubjedljive protiv Crne Gore

Pobjeda ženske U-20 reprezentacije

Košarkašice BiH ubjedljive protiv Crne Gore

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina je danas upisala i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije.

Nakon što su jučer savladale Grčku, naše mlade košarkašice su ovoga puta bile bolje od Crne Gore rezultatom 96:63.

Naše reprezentativke su bolje ušle u meč i nakon prve četvrtine su stekle prednost od osam poena razlike, a na odmor su otišle sa +12 (47:35).

U nastavku utakmice još bolja igra Bosne i Hercegovine i konstantno povećanje prednosti. Crnogorke u duelu sa našom reprezentacijom nisu imale šansi, pa su na kraju 'zaleđene' na -33.

Najefikasnija u redovima našeg tima bila je Melisa Brčaninović, koja je ubacila 21 poen. Marica Gajić je meč završila sa 19 poena i 10 skokova, dok je Nikolina Babić postigla 15 poena i upisala čak 10 asistencija.

Narednu utakmicu na Evropskom prvenstvu naša reprezentacija igra sutra protiv Švedske, koja je također u uvodne dvije utakmice upisala obje pobjede.

Evropsko prvenstvo B divizije za žene, U-20:

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 96:63

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.