Košarkašice na otvaranju protiv Švicarske

Evropsko prvenstvo B- divizije

Košarkašice na otvaranju protiv Švicarske

O. Lekić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Novom Gradu (Bosanski Novi) igra prvu kvalifikacijsku utakmicu Evropskog prvenstva B-divizije protiv reprezentacije Švicarske.

Reprezentativke BiH obavile su pripreme u okviru kojih su odigrane prijateljske utakmice s reprezentacijama Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Koordinatorica svih ženskih selekcija u Košarkaškom savezu BiH Nataša Bašović izjavila je Feni da situacija u reprezentaciji nije najbolja zbog povreda i otkazivanja nastupa, ali da je atmosfera među igračicama dobra.

"Nisu nas poštedjele povrede, a neke igračice su otkazale nastup. Međutim, sastavljena je jedna mlada raprezentacija za koju se nadamo da će uspjeti ostvariti ciljeve u okviru ovih kvalifikacija", kazala je Bašović.

Pored Švicarske, BiH će u okviru B-grupe kvalifikacija odmjeriti snage i s Estonijom, Luksemburgom i Albanijom.

Favorit grupe je Estonija koja je u prvom duelu pobijedila Albaniju sa 127:33.

U taboru BiH nadaju se jednoj od prve dvije pozicije koje vode u daljnju borbu za povratak u A-diviziju.

Utakmica BiH - Švicarska počinje u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.