Krka slavila na Pecari, Partizan razbio Radnički

ABA liga, 9. kolo

Krka slavila na Pecari, Partizan razbio Radnički

M. Šljivak

Košarkaši Širokog poraženi su večeras na Pecari u devetom kolu ABA lige od Krke iz Novog Mesta rezultatom 68:63.

Gosti su mnogo bolje odigrali prvu četvrtinu. Imali su konstantu prednost, a nakon prvih 10 minuta gosti iz Slovenije su imali plus od sedam poena 22:15.

Uspio je Široki da se vrati u drugoj dionici. Dozvolili su gostima samo šest poena u ovoj četvrtini, pa je domaći tim na odmor otišao sa šest poena prednosti 34:28.

U nastavku je viđena veoma neizvjesna utakmica. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a Široki je nakon 30 minuta igre imao samo poen prednosti   46:45. 

Interesantna posljednja četvrtina pripala je gostima koji su u samom finišu utakmice slomili Širokobriježane, te su došli do pobjede. 

Christopher Booker je predvodio Krku sa 16 poena, Klobučar je dodao 11, dok je kod Širokog Buva ubacio 19 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je uvjerljivo savladao Radnički na gostovanju rezultatom 92:66. U ovoj utakmici Partizan je vodio od prve do posljednje minute, te su na kraju upisali sigurnu pobjedu.

Bogdan Bogdanović je sa 22 poena predvodio Partizan, Lauvergne je dodao 17, dok su kod Radničkog Lešić i Dimić ubacili po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.