Mahmutović: Bavim se košarkom, a ne politikom

O temi "kadetski reprezentativac želi igrati za Srbiju"

Mahmutović: Bavim se košarkom, a ne politikom

E. Škorić

Mladi košarkaš Mladosti iz Mrkonjić Grada, Đorđe Aleksić, ima veliku želju da zaigra za seniorsku reprezentaciju Srbije, a u Košarkaškom bh. savezu u tome ne vide ništa čudno.

Kontaktirali smo generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića, kojeg nije zatekla vijest da je Aleksić, 15-godišnji košarkaški bh. reprezentativac, izjavio kako mu je velika želja obući dres Orlova. 

 

"Tu je, trenira s nama i dok god želi i dok god zaslužuje svojim igrama mjesto u reprezentaciji, bit će s nama. To su sve prirodne stvari. Veliki je broj igrača koji ne žele igrati za nas. Mi računamo na sve igrače, dajemo svima šansu, ne možemo mi uskratiti nečije želje. Ako on kasnije želi igrati za Srbiju, onda neka igra", kazao je Mahmutović za SportSport.ba,dalje dodavši:

 

"Ja se bavim košarkom, a ovo je politika i nažalost naša država je takva. Država je komplicirana i tu ništa ne možemo promijeniti. Dogodit će se još milion ovakvih stvari. Dakle, ne želimo se miješati u politiku, bavimo se košarkom, cilj nam je ostvarivati dobre rezultate, graditi se, a ko god nam može pomoći, zvat ćemo ga u reprezentaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.