Marković: Samo da ne bude ono 'lako ćemo'

Juniori BiH ostvarili četiri pobjede

Marković: Samo da ne bude ono 'lako ćemo'

Naša juniorska reprezentacija se sa četiri pobjede plasirala u narednu fazu Evropskog juniorskog prvenstva B divizije. Selektor Nenad Marković je sve kockice posložio kako treba te su je na terenu se izgledalo odlično. 

Ipak, kako je kazao za naš portal, nekim stvarima nije zadovoljani te će nastojati da ih u budućem periodu sa igračima popravi.

"Ove četiri pobjede ne moraju ništa da znače u nastavku. Svakako da je dobro što smo uspjeli da pobjedimo u svim susretima. Stekli smo samopouzdanje i prenosimo dalje dva boda. Jednog protivnika već znamo, a to je Crna Gora. Tri puta smo igrali sa njima i sva tri puta smo slavili, mada se meni to i ne sviđa jer kod igrača može da dođe do opuštanja i do onog tipičnog 'lako ćemo'", kazao je na početku razgovora Marković.

Četiri pobjede su sjajan rezultat. Jeste li se nadali ovako dobrim partijama?

"Ja prije svega vjerujem u svoje igrače. Dobro smo se pripremili, ali je kod ovako mladih igrača uvijek teško predvidjeti formu, ima mnogo oscilacija u igri. Imali smo malo problema sa pristupom, koncentracijom i igrom u odbrani, ali se nadam da ćemo to popraviti u narednim utakmicama".

Da li se po vama neko od igrača posebno istakao?

"Mene prvenstveno zanima ekipa, ali uvijek je dobro imati par igrača u ekipi koji su kvalitetniji i koji odskaču od ostalih".

Poslije utakmice sa Gruzijom ste bili nezadovoljni. Šta smatrate trenutno glavnim problemom u našoj igri? 

"Mislim da je naš najveći problem koncentracija. Neke stvari ne ispoštujemo ne zato što ne znamo nego zato što nemamo koncentracije. Upravo zbog toga nam se dešava da ne uradimo neke stvari koje uvježbavamo po mjesec dana.", kazoa je za kraj razgovora za SportSport.ba selektor naše juniorske repezentacije, Nenad Marković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.