Mega zakovala Široki za dno tabele

ABA liga

Mega zakovala Široki za dno tabele

E. Škorić

Košarkaši Širokog doživjeli su peti uzastopni poraz u ABA ligi. Naš predstavnik poražen je u gostima kod Mega Vizure rezultatom 82:73 u osmom kolu ABA lige.

Nakon poraza od Szolnokija, Budućnosti, Cedevite i Partizana, uslijedio je i poraz u Vršcu od Mege, koja je zasluženo slavil u ovom derbiju začelja. 

Široki se dobro držao u prvom dijelu (37:33 poluvrijeme), izjednačeno je bilo u trećoj dionici, ali onda domaćin pravi 7:0 seriju na otvaranju četvrte četvrtine. U posljednjih pet minuta utakmice Mega je ušla s 10 poena prednosti (69:59). 

Uspijevali su gosti da se primaknu na nekih pet poena, ali srbijanski klub bi se uvijek odmakao na seda, osam i više poena prednosti. 


Dangubić je kod Mege ubacio 17, Varda 15, a Mičić 12 poena.  U indisponiranom sastavu Širokog Petrović je ubacio 20, Barać 16, a Jones 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti