Muminović: Čapljina je u prednosti, ali...

Košarkaški Kup BiH

Muminović: Čapljina je u prednosti, ali...

Prvi polufinalni par završnice košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine igraće najprrijatnije iznenađenje sezone, domaća Čapljina i tuzlanska Sloboda.

Sloboda je ove sezone pogođena teškom finansijskom situacijom, te je uslijed toga ostala bez većine najboljih igrača. Ipak, podmlađena ekipa koju vodi stručnjak Senad Muminović izborila je plasman na Final Four Kupa Bosne i Hercegovine.

"Nama je sam plasman u završnicu Kupa BiH uspjeh sam po sebi. Imamo mladu ekipu, kojoj treba iskustva, a igranje ovog turnira prava je stvar za to. Za protivnika u polufinalu smo dobili domaću Čapljinu, koja je veoma jaka i predstavlja otkrovljenje prvennstva. Osim toga, oni će imati prednost domaćeg terena, a poznato je da im je publika šesti igrač, pa će nam biti jako teško. Ipak, ja se nadam da moji izabranici mogu sprovesti u djelo ono što budem od njih tražio u svlačionici i u tom slučaju možemo do finala gdje je opet sve moguće", rekao je Muminović za SportSport.ba.

Drugi polufinalni par čine Igokea i Bosna ASA BH Telecom.

"Bosna je blagi favorit cijelog turnira, ali ne smijemo zaboraviti ni snažnu Igokeu. Ipak se radi o jednoj utakmici, koja može otići na stranu bilo koje ekipe. Inspiracija pojedinca u ovakvim susretima često može biti ključna prevaga, pa je zato sve moguće", zaključio je Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.