Muminović i Mikić: Biće teško, ali se nadamo pobjedi

Čelik bez Ivana Opačka dočekuje Građanski

Muminović i Mikić: Biće teško, ali se nadamo pobjedi

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon pet odigranih kola u Ligi 12 imaju omjer od dvije pobjede i tri poraza. Zeničani su u prošlom kolu na domaćem terenu pobjedili ekipu HEO iz Bileće, a u subotu od 19 sati u zeničkoj Areni ponovo će biti domaćini, ovaj put ekipi Građanskog iz Bijeljine.

Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili pomoćni trener Ahmed Muminović i krilni igrač Dejan Mikić.

Trener Zeničana upozorio je da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv gostiju iz Bijeljine.

"Mi svaku utakmicu kod kuće igramo pod pritiskom jer imamo negativan skor i ne smijemo dopustiti kikseve na domaćem terenu. Kada je u pitanju ekipa Građanskon, oni su jedna ozbiljna i iskusna ekipa, koja ima sjajnog trenera, a imaju i pozitivan skor pred ovu utakmicu. Mi ako želimo pobijediti u narednoj utakmici moramo odigrati svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva, jer je Građanski puno bolja ekipa od Bileće, te uz pomoć navijača nadamo se da ćemo ostvariti pobjedu pred dvije naredne utakmice koje će se igrati u u ubrzanom ritmu prema kalendaru, tako da u utorak gostujemo u Mrkonjić Gradu, a u subotu dočekujemo Široki", kazao je Muminović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Dejan Mikić ovosezonsko je pojačanje Čelika, ovaj 28-godišnjak veoma bitna karika je za igru Zeničana.

"Naša očekivanja od ove utakmice su maksimalna, imamo problema sa povredom našeg kapitena i najboljeg igrača Ivana Opačka, tako da se nadam njegovom povratku već u narednom kolu jer je veoma bitan za našu igru. Bilo je još problema sa povredama i virozama nekih igrača, ali ostali su spremni da daju svoj maksimum kao i ja da ostvarimo pozitivan rezultat. Nama je utakmica protiv Građanskog veoma bitna, da pobijedimo i izjednačimo skor pobjeda i poraza pred dvije veoma teške utakmice koje nas očekuju u šest dana, pozivam sve navijače da nas podrže u subotu do pobjede", kazao je krilni igrač Čelika, koji ove sezone bilježi prosjek od 10 poena i pet skokova po utakmici u prvih pet utakmica ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.