Musa bez promašaja u trijumfu Cedevite

Cedevita slavila u Skoplju

Musa bez promašaja u trijumfu Cedevite

E. Škorić

Košarkaši Cedevite upisali su novu pobjedu u regionalnom prvenstvu.  

Cedevita je u 13. kolu ABA lige slavila sa 70:65 u Skoplju protiv MZT-a. Tim iz Zagreba stigao je tako do 10. pobjede, dok je MZT upisao deveti poraz.

MTZ je dobro otvorio utakmicu, pa je nakon prve četvrtine vodio 20:12, a na poluvremenu je bilo plus pet za domaće (34:29).

Imali su u više navrata i dvocifrenu prednost Makedonci tokom trećeg perioda igre, da bi Cedevita zaigrala puno bolje u zadnjih 10 minuta, pa je na kraju upisala pobjedu s pet poena prednosti.

Naš Džanan Musa je gađao je dva od dva i na kraju upisao četiri poena. Bilan je bio najefikasniji kod gostiju sa 14 poena, Babić je ubacio 13, a bh. reprezentativac Nemanja Gordić sedam poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Drenovac je u timu MZT-a bio najbolji sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.