Musi skromna minutaža, Cedeviti teška pobjeda nad Megom

Dva poena Muse

Musi skromna minutaža, Cedeviti teška pobjeda nad Megom

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su danas Megu 89:85 u susretu 18. kola ABA lige.

Meč u Domu sportova donio je dosta uzbuđenja, a na kraju je u neizvjesnoj završnici domaći tim uspio da dođe do pobjede.

Mega je odlično ušla u meč. Tim Dejana Milojevića je dobio prvi period sa 24:18, ali je Cedevita u drugoj dionici pojačala tempo.

Posebno je raspoložen za igru bio Luka Babić koji gotovo da nije promašivao, a Cedevita je uvjerljivo dobila ovaj dio igre sa 26:12 za plus osam na poluvremenu (44:36).

Ipak, Mega se nije predavala. Sjajnom igrom u trećoj dionici okreću meč u svoju korist, pa u posljednju četvrtinu ulaze s poenom prednosti, 64:63.

Iako je Cedevita u nekoliko navrata u samoj završnici imala plus sedam, meč je bio daleko od gotovog. Mega se konstantno vraća, a u posljednji minut je domaći tim ušao sa poenom prednosti, 86:85.

Promašila je Mega potom dva šuta za vodstvo, Babić je pogodio jedno bacanje za 87:85, a Mega je dobila novi napad. Ipak, promašili su, pa je Cedevita poentirala za pobjedu u ovom meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Džanan Musa se nije naigrao u današnjem meču. Na parketu je proveo četiri minute i imao je dva poena.

Luka Babić je predvodio Cedevitu sa 27 poena, dok je kod Mege Spasojević ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi