Mustapić: Od dva zla izabrali smo manje
FOTO: Bljesak.info

Trener KK Posušje o problemima kluba iz Hercegovine

Mustapić: Od dva zla izabrali smo manje

Košarkaši klub Posušje nakon jednog odigranog kola odlučio je da napusti Ligu 13 i odustane od takmičenja u najvišem rangu bh. klupske košarke. 

Uspjeli smo stupiti u kontakt sa trenerom ekipe iz Posušja, Tihomirom Mustapićem koji nije krio razočarenje, ali je istakao kako je napravljeno najbolje moguće rješenje. 

"Razlozi su prvenstveno financijske prirode. Održali smo sastanak i zaključili da nemamo uslove da nastavimo sezonu i da to ne možemo izgurati, a nismo željeli da idemo dalje u financijsku dubiozu. Svjesni smo da tajming nije dobar, ali smo od dva zla morali izabrati manje," kaže Mustapić. 

Veliki pritisak od strane Košarkaškog saveza Herceg-Bosne vršen je pred početak sezone da se Posušju osigura mjesto među najboljim klubovima. Međutim izostala je financijska podrška klubu iz Hercegovine, čime je pokazana neozbiljnost vladajućih struktura u ovom Savezu. 

"Vođeni smo isključivo sportskim motivima. Imali smo i nekih obećanja o financijskoj pomoći, međutim sve je to izostalo. Raskinut je ugovor i sa KK Cedevita i sve to dovelo je do toga da odustanemo od takmičenja u Ligi 13. Nažalost nismo uspjeli, ali se nadam da ćemo se, kao jedna sredina u kojoj igraju igrači iz našeg omladinskog pogona, vrlo brzo vratiti među najbolje," iskren je Mustapić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti