Nova pobjeda Zvezde: Pala i Mega Vizura

Zvezda slavila

Nova pobjeda Zvezde: Pala i Mega Vizura

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 21. kolu ABA lige kao gosti ekipu Mega Vizure rezultatom 98:86.

Gostujući košarkaši su odigrali jako dobro prvu dionicu. Imali su u jednom trenutku sedam poena prednosti, ali se Mega probudila u finišu ovog dijela igre, pa je nakon prve dionice Zvezda imala samo poen prednosti 22:21.

Identična situacija se ponovila i u drugoj dionici. Zvezda je imala solidnu prednost, ali su odigrali slabije finiš, te je Mega prišla na samo minus tri na poluvremenu meča, 46:43. 

Nastavak je ponovo donio za nijansu bolju igru gostiju iz Beograda. Imali su prednost, Mega je stizala, a u posljednji period se ušlo sa pet razlike u korist Zvezde, 73:68. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Uspjela je Zvezda u posljednjoj dionici da konačno prelomi utakmicu. Odigrali su dosta dobro posljednjih 10 minuta, te su na kraju zasluženo stigli do pobjede.

Branko Lazić je vodio goste do pobjede s 22 poena, dok je kod domaćeg tima isti broj poena upisao Jokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.