Nurkić: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku

Oglasio se i bh. košarkaš

Nurkić: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku

E. Čaušević

Predsjednik Košarkaškog saveza Bih Elmedin Konaković i generalni sekretar Harun Mahmutović dali su sinoć ostavke na svojim funkcijama.

Konaković i Mahmutović su kazali da su se na ovaj potez odlučili zbog bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

"Ako smo mi problem, povući ćemo se kako ne bi i dalje postojali razlozi za Nurkićev nastup za naš tim. Vrijeme će pokazati šta se iza svega krije", rekao je Mahmutović.

Nakon ovog poteza odlučio se oglasiti i košarkaš Denver Nuggetsa.

"S obzirom na to da se moje ime dovodi u vezu s ostavkama pojedinih članova Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine želim sportsku javnost u BiH obavijestiti da moje igranje u reprezentaciji nije ovisilo o tome ko je na kojoj funkciji u Savezu niti sam zahtijevao bilo čiju ostavku", poručio je Nurkić, te dodao:

"Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao za reprezentaciju jesu povrede, za što postoji odgovarajuća medicinska dokumentacija. Kad god sam bio zdrav, igrao sam za reprezentaciju BiH (juniorska, U-20, A-tim), a tako će biti i ubuduće", dodao je bh košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti