Pala i Bjelorusija

Evropsko prvenstvo B - divizije

Pala i Bjelorusija

A. Beganović

Iako suočeni sa ogromnim problemima prije početka Evropskog prvenstva B – divizije, naši juniorski košarkaški reprezentativci iz kola u kolo igraju sve bolje. Naime, nakon što su u prva dva kola pobijedili Estoniju i Norvešku, naši mladići danas su bili bolji od Bjelorusije. Mladi bosanskohercegovački košarkaši u trećem kolu A-grupe Evropskog prvenstva u dosta dobroj košarkaškoj predstavi bili su bolji od vršnjaka iz Bjelorusije, a konačan rezultat utakmice glasio je 68:63 (16:9, 15:17, 16:21, 21:16).

Prvu četvrtinu naša juniorska reprezentacija otvorila je sjajno, a nakon 10 minuta na semaforu je stajalo 16:9 u korist Bosne i Hercegovine. Do kraja poluvremena gosti iz Bjelorusije uspjeli su smanjiti rezultat, ali na odmor su ipak naši mladići otišli sa prednošću (31:26)

Treću dionicu susreta bolje su odigrali mladi reprezentativci Bjelorusije, tako da je nakon 3 četvrtine rezultat bio izjednačen (47:47). Iako se u tim momentima susreta činilo da možda možemo i doživjeti prvi poraz, naši junior nisu tako mislili te predvođeni Demićom i Buzom uspjeli su doći do trijumfa.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Demić i Buza sa po 15 poena. U četvrtom kolu u nedjelju reprezentacija BiH igra protiv Danske.

Evropsko prvenstvo B – divizije, 3. kolo:

BiH – Bjelorusija 68:63 (16:9, 15:17, 16:21, 21:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.