Selektor bh. juniora za SportSport.ba

Pandža: Bit će jako teško, ali ja vjerujem u svoje momke

E. Čaušević

Bh. juniori sutra igraju protiv Izraela u okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva koje se igra u turskom Samsunu.

Pred sutrašnji meč selektor naše selekcije Josip Pandža za SportSport.ba izjavio je da bh. tim sigurno ide na pobjedu, ali da nas očekuje jako težak protivnik.

"Sigurno da idemo na pobjedu, očekuje nas jako težak protivnik. Mi smo uspjeli prikupiti sve informacije o Izraelu, imamo tri njihove utakmice sa turnira u Španiji gdje su poraženi od Španaca, a slavili su nad Rusijom i Finskom. Čak taj tim Izraela igra treću izraelsku seniorsku ligu i okupljaju se svake sedmice. Nenormalno puno ulažu u tu selekcije. Mi smo i maloprije gledali taj video i prepremu za utakmicu. To je ekipa koja po utakmici u prosjeku šutira preko 30 trojki i to pogađaju u velikim procentima. Jako su nezgodni, igraju jako široko i brzo. Dva beka na koja smo stavili poseban akcenat nose tu igru i bit će ako važno kako ćemo braniti njih. Kako ćemo uspjeti dovesti utakmicu u neki svoj ritam da ne srljamo, da se ne trkamo s njima i da iskoristimo svoje prednosti koje imamo. Ako dobro planski budemo stajali na terenu ja se nadam najboljem iako je strašno težak protivnik. Ova grupa je najjača na turniru, to sam pričao i sa kolegama iz ostalih reprezentacija. Bit će jako teško, ali ja vjerujem u svoje momke i nadam se najboljem ", rekao je Pandža na početku razgovora za SportSport.ba

Naš selektor dotakao se i povrede Njegoša Sikiraša koji će definitivno propustiti Evropsko prvenstvo.

"Mi smo to podnijeli jako traumatično. Prvo vidjeti njega da izgubi još jedno prvenstvo nakon SP-a je jako tužno. To je on najteže podnio, onda i mi svi ostali sa njim. To je prvo jedan ljudski hendikep što neće biti s nama, ali i igrački jer ne mogu vam opisati koliko će nam faliti. Mi smo tek danas u šest sati dobili zvaničnu potvrdu da on ne može nastupiti. Ja sam se nadao da će moći igrati barem u drugom krugu igrati, ali je to neizvedivo. Nismo u mogućnosti raditi nikakve promjene zbog kratkog vremenskog perioda. Iako jako traumatično, pokušat ćemo da ne idemo nazad i da ne mislimo o tome i da idemo samo naprijed, te da mislimo pozitivno", dodao je Pandža.

O atmosferi u našoj ekipi Pandža kaže:

"Ja sam strašno zadovoljan ponašanjem momaka i saradnjom njihovom iz dana u dan i van terena i na terenu. Nisu nama linije uigrane, nisu ni drugima, možda Izraelu više zato što se okupljaju svake sedmice, ali definitivno da su se momci trudili da smo imali dobre uslove i ovo malo dana ja mislim da smo u radu izvukli maksimum. Koliko će nam se to vratiti na terenu vidjet ćemo u narednih nekoliko dana", rekao je selektor bh. juniora na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi