Partizan poražen u Ljubljani, Cibona tek nakon produžetka

ABA liga

Partizan poražen u Ljubljani, Cibona tek nakon produžetka

E. Škorić

Košarkaši Union Olimpije i Cibone upisali su domaće pobjede u 23. kolu ABA lige.

Union Olimpija je pred svojim navijačima sa 66:59 pobijedila Partizan, kome je ovo bio osmi poraz i to nekoliko dana nakon što su u Kombank Areni razbili Bayern u Euroligi. Za Slovence je pak ovo bila deveta pobjeda.

Gailius je sa 20 poena predvodio Olimpiju, dok je Vladović ubacio 12, a Joksimovič 10. Na drugoj strani Bogdanović je ubacio 19, Pavlović 11, a Kinsey 10 poena. 

Cibona je u Zagrebu u dosta tijesnoj utakmici, iako apsolutni favorit, savladala MZT Skoplje nakon produžetka (93:90). Rezultat u regularnih 40 minuta glasio je 81:81. 

Hrvatsku momčad predvodio je Siriščević sa 21 poenom, dok je 13 ubacio Blassigname, a po 10 Kus, Planinić i Jagodić-Kuridža. Šarić je ubacio 18. U  redovima MZT-a najbolji je bio Sinovec sa 18, Cvetković je dodao 17, a 14 Gečevski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.