Popravili utisak iz prvog duela
Bolje izdanje bh. košarkaša u drugom meču

Bh. košarkaši u drugom meču savladali Mađare

Popravili utisak iz prvog duela

Za razliku od prvog meča u kojem su doživjeli težak poraz (67:80), bh. košarkaši su u drugom prijateljskom meču odigranom u Mađarskoj uspjeli popraviti utisak i slaviti sa 91:85.

Naša selekcija od starta je pokazala veću želju, a i igra je bila mnogo tečnija nego u prvoj utakmici. Na poluvremenu je rezultat glasio 54:37 i već tada se dao naslutiti pobjednik duela.

U drugom poluvremenu Mađarska je uspjela samo smanjiti razliku. Domaći su nakon tri perioda imali zaostatak od samo sedam poena (64:71), ali u zadnjih deset minuta nisu mogli ugroziti trijumf izabranika selektora Mensura Bajramovića pa je na kraju bilo 91:85.

BiH je nastupala u sastavu: Gordić 2, Đedović 15, Opačak 25, Bajramović 11, Varda 9, Popović 2, Jazvin 11, Milošević 2, Kikanović 4, Jovanović 8, Rizvić 2.

Naša selekcija sutra se vraća u Zenicu gdje će nastaviti pripreme za predstojeće dodatne kvalifikacijem, a do početka baraža (4. avgust) odigraće još jedan kontrolni meč. Protivnik je Crna Gora, a meč u Podgorici zakazan je za 26. juli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.