Damir Mulaomerović pred Zrinjski

"Potrebna nam je podrška navijača"

U 9. kolu Lige 12 tuzlanska Sloboda na parketu Mejdana u subotu od 19 sati dočekuje ekipu Zrinjskog.  Lani su Mostarci odnijeli puni plijen, ali su im se Tuzlaci revanširali na proljeće. 

Tim Damira Mulaomerovića je shrvan povredama. Uz to sporazumno je raskinut ugovor sa Vladimirom Radovanovićem, koji je ljetos stigao iz bijeljinskog Radnika, a koji se nije na najbolji način snašao u Slobodi. 

„Došao je kao iskusan igrač, ali se nije najbolje snašao. Korektno smo se rastali i ovakve stvari se događaju u sportu“, kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode. 

U njegovom timu sutra neće biti Rusmira Grošića i Enesa Latifagića, dok će prve minute ove sezone najvjerovatnije upisati Mirza Hrnčić. Vraća se i kapiten Miodrag Tanasilović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Zrinjski ima dobar tim, kojeg predvodio Vedran Princ čije kvalitete poznajem, jer smo zajedno igrali. Imaju trenera koji se voli „kockati“ i zbog toga će biti veoma teška utakmica. Nama je kao nikada prije u susretu sa Zrinjskim potrebna podrška navijača. Ne sumnjam da je neće biti, jer naši navijači kao pod obavezno smatraju dolazak u Mejdan na košarkaške utakmice. Za nas je ovo veoma bitna utakmica i ukoliko pobijedimo dodatno ćemo se rasteretiti pred finiš prvog dijela“, kaže Damir Mulaomerović.

Predsjednik kluba Aid Berbić najavio je mogućnost prekompozicije sastava u zimskoj pauzi. Također, rekao je da se rukovodstvo kluba treba odrediti šta želi do kraja sezone i spram te odluke formirat će se i sastav. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.