Ratko Varda zaštitio košarkaša Cibone Darija Šarića

Sportski gest

Ratko Varda zaštitio košarkaša Cibone Darija Šarića

Posljednju utakmicu 20. kola ABA lige u Smederevu su u ponedjeljak odigrali Mega Vizura i Cibona. 

Uprkos podatku da je beogradski klub igrao u drugom gradu, pomenutom meču prisustvovalo je više od 2000 gledalaca koji su zdušno bodrili domaćina.

Osim toga, navijači Mega Vizure nisu se baš prijateljski ponijeli prema gostima iz Zagreba, a na udaru je posebno bio Dario Šarić koji konstantno bio izložen psovkama i ostalim uvredama.

To je zasmetalo košarkašu domaćeg tima i bivšem našem reprezentativcu Ratku Vardi koji je otišao do najglasnijih navijača i zahtijevao da prestanu sa vrijeđanjem Šarića.

Čudno je da su navijači uvažili Vardinu sugestiju i stvarno prestali sa vrijeđanjem Šarića. Varda je nakon meča zaradio ovacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.