Široki potpisao nekadašnjeg Zvezdaša Jahmar Younga

Sastavljaju ekipu za naslov prvaka BiH

Široki potpisao nekadašnjeg Zvezdaša Jahmar Younga

Susret između Širokog i Igokee, iako odigran u okviru ABA lige, najavio je borbu za ovogodišnju titulu prvaka BiH. 

Posljednja pobjeda nad Aleksandrovčanima je svakako motivisala u Upravu Širokobriježana, koja je očito shvatila da je pravo vrijeme da svoje redove pojača jednim stranim košarkašem, pe je tako 27-godišnji Amerikanac Jahmar Young potpisao ugovor do kraja sezone. 

Američki košarkaš prvi put se sa evropskom košarkom susreo još 2010. godine kada je nosio dres beogradske Crvene zvezde, a 196 cm visoki bek šuter trebao bi biti zamjena za povrijeđenog Borisa Baraća.

Prema informacijama koje stižu iz Hercegovine Širokobriježani bi do duela sa Crvenom zvezdom trebali angažovati i novog centra, a najbliže potpisu ugovora sa Širokim je nekadašnji centar Cibone Drago Pašalić, dok je u određenim kombinacijama i "petica" podgoričke Budućnosti, William Coleman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.