Spasojević: Odluka o Final Fouru u subotu

Iz Igokee najavili

Spasojević: Odluka o Final Fouru u subotu

M. Šljivak

Predsjednik Igokee Boris Spasojević izjavio je danas kako će odluku da li će ovaj tim organizovati završni turnir ABA lige donijeti u subotu na sjednici Upravnog odbora.

U Igokei su razočarani odnosom čelnika ABA lige i Eurolige prema klubu iz Laktaša, a i sam trener Dragan Bajić je u otvorenom pismu pozvao da se Final Four u Laktašima otkaže.

"Na sjednici Upravnog odbora u subotu, odlučićemo o prijedlogu trenera Bajića o otkazivanju Final Foura. Trebalo bi nešto da se reorganizuje, da imamo drugačiji pristup ABA ligi i Euroligi", rekao je Spasojević.

Prema pravilima ABA lige i Eurolige, Igokea čak i da osvoji završni turnir, vjerovatno neće moći igrati Euroligu, zbog problema sa ispunjavanjem uvjeta za dobijanje licenice. Ovakav pravilnik je razočarao rukovodstvo i igrače Igokee, te su zatražili da se Final Four ne igra u Laktašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.