Srbija protivnik našoj reprezentaciji u četvrtfinalu EP

Nakon pobjede nad Njemačkom

Srbija protivnik našoj reprezentaciji u četvrtfinalu EP

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Slovačkoj sastati sa Srbijom.

Selekcija naših istočnih komšija je večeras savladala Njemačku rezultatom 71:64 i tako u jednoj veoma uzbudljivoj utakmici izborila plasman u četvrtfinale.

Srbija je od starta bila u rezultatskoj prednosti i već nakon prve četvrtine je vodila sa 26:13. Nijemci su se do poluvremena uspjeli malo vratiti u meč, a na odmor se otišlo pri vodstvu Srbije rezultatom 37:27.

Kako je vrijeme prolazilo, prednost Srbije se topila i Njemačka je u posljednju dionicu ušla sa pet poena zaostatka, da bi do kraja ozbiljno namučila svog protivnika i došla blizu potpunog preokreta.

Ipak, za to nije bilo ni snage ni vremena, pa je Srbija slavila sa 71:64 i tako zakazala duel sa našim timom.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Mišković sa 18 poena i devet skokova, dok je Njemačku predvodio Drescher sa 14 postignutih poena.

Sutra je na Evropskom prvenstvu u Bratislavi dan pauze, a četvrtfinalni duel Bosne i Hercegovine i Srbije na rasporedu je u petak. Tačan termin će biti naknadno utvrđen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi