Srđan Damjanović novi igrač OKK Čelik

Zeničani doveli igrača playmakera sarajevske Bosne

Srđan Damjanović novi igrač OKK Čelik

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika prošlog su ponedjeljka počeli sa pripremama za narednu sezonu u kojoj će igrati u društvu najboljih ekipa u državi. Nakon što se klub pojačao kadrovski, stiglo je i nekoliko igrača, koja bi trebala biti pojačanja za narednu sezonu.

Nakon centra Mike Golubovića, krilnog centra Ivana Mikića, te mladog Tonija Jurčevića, danas su Zeničani dogovorili dolazak još jednog pojačanja.

Riječ je o sjajnom 19-godišnjem Srđanu Damjanoviću koji u Zenicu dolazi iz sarajevske Bosne, gdje je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača, a standardni je član naših omladinskih reprezentativnih selekcija već godinama.

Damjanović bi trebao nadomjestiti odlazak Dine Hodžića i Dine Begagića, tako da će mladi Sarajlija sigurno biti prva opcija na poziciji razigravača ekipe.

U narednom periodu se očekuje dolazak još dva igrača na niskim pozicijama, te uigravanje i spremanje za početak sezone u kojoj Zeničani imaju ambicije biti među prvih šest klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.