Teletović: Ovo je igra koja nam treba

Prvo ime sinoćnjeg trijumfa

Teletović: Ovo je igra koja nam treba

A. Haznadarević

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač NBA momčadi Brooklyn Netsa Mirza Teletović, bio je prvo ime u sinoćnjoj velikoj pobjedi naše reprezentacije nad Holanđanima, postigavši 33 poena.

U velikom trijumfu u kojem su izabranici Ace Petrovića slavili sa velikih 18 poena razlike na gostujućem terenu, najveći dio posla za bh. tim je odradio dvojac Teletović - Đedović, koji su zajedno postigli 61 poen. No, ne treba umanjivati ni zasluge ostatka momčadi, s obzirom na to da su svi skoro besprijekorno odradili svoj dio posla.

 

Ipak, prema mišljenju našeg najuspješnijeg košarkaša, u prvom poluvremenu su se ponovo osjetili problemi u defanzivi, koji su srećom rješeni već u trećoj četvrtini, kada su Zmajevi i napravili najveću razliku.

 

"Ponovo smo imali problema u odbrani, pogotovo sa skokom. To nam stvara probleme, ali kad smo u tom segmentu igru digli na viši nivo, sve je bilo lakše. Napad nam je dobro funkcionisao, ali moramo biti bolji u odbrani", smatra Teletović, koji istiće da se u trećoj četvrtini odmah mogao vidjeti rezultat korekcije problema u odbrani:

 

"U trećoj četvrtini smo to i napravili i odmah riješili utakmicu u svoju korist. Cijela ekipa je odigrala sasvim dobro i ovo je igra koja nam treba". 

 

Naredni meč reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Gruzije 21. avgusta, a jedini bh. predstavnik u NBA ligi ne očekuje lagan meč:

 

"Sada nam predstoji malo odmora jer već za koji dan ide utakmica sa Gruzijom, koja neće biti nimalo laka", zaključio je Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.