Trbić: Tim i igra nam dobijaju konture

Trener Sparsa nakon pripremne utakmice protiv Bošnjaka

Trbić: Tim i igra nam dobijaju konture

D. Rakanović

Košarkaški klub Spars danas je u savladao Bošnjaka iz Hadžića rezultatom 71:66 u pripremnoj utakmici.

Trener Sparsa Marko Trbić istakao je nakon utakmice da je zadovoljan samo drugim periodom utakmice kada su Sparsi stvorili više od 20 poena prednosti. 

"Nije ni prvo poluvrijeme cijelo bilo dobro. Rekao sam igračima da sam zadovoljan samo drugom četvrtinom jer smo tu nekih sedam-osam minuta igrali onako kako želimo igrati u prvenstvu. Imamo problem sa povrijeđena dva playmakera i jako teško nam je držati ritam bez njih, ali generalno mislim da nam tim i igra dobijaju konture. Ima još više od mjesec do početka prvenstva i nadam se da ćemo ovaj period dobre igre produžiti", rekao je Trbić.

Trener Sparsa nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika u drugom dijelu utakmice, kada je Bošnjak uspio da se u potpunosti vrati u utakmicu.

"Sa igrom u drugom poluvremenu nisam zadovoljan, mladi igrači koji su dobili priliku da iznesu utakmicu, veći dio nije uspio, ali generalno mislim da će biti puno bolje", rekao je Trbić.

U posljednjem periodu igre nezgodan udarac u rame dobio je Ibrahim Durmo, a Trbić nije mogao reći više o stepenu povrede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsima sada slijedi putovanje u Sloveniju gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. 

"U utorak idemo u Sloveniju i igramo četiri utakmice od utorka do nedjelje, imamo Helios Domžale, Šentjur, Kranj, te turnir u Kranju gdje ćemo prvu utakmicu igrati sa Kranjom, a Laško i Zagreb su protivnici u duelu za treće mjesto ili u finalu", rekao je Trbić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi