Vogošća na krilima Peljte  savladala Promo

A-1 liga, 5. kolo

Vogošća na krilima Peljte savladala Promo

S. Mlaćo

Košarkaši Vogošće jučer su u 5. kolu A-1 lige savladali KK Promo iz Donjeg Vakufa  rezultatom 74:65 (18:18, 22:15, 17:14, 17:18).

Prva čevrtina bila je veoma neizvjesna,a  gosti su u drugoj došli do sedam poena razlike s kojima se i otišlo na odmor.

I treća četvrtina sa tri poena razlike pripala je Vogošćanima, a tri minuta prije kraja bilo je samo dva razlike, tačnije 63:61 za Vogošću.

Domaći se ne uspijevaju vratiti te Vogošća na krilima sjajnog Dinka Peljte koji je postigao 37 poena dolazi do pobjede. Pored Petlje u pobjedničkoj momčadi istakao se Damir Kasun sa 11, te Nedim Mustafica sa 10 poena. 

U redovima Proma Dženan Japalak i Dino Alkić su postigli po 14 poena.

Jučer su odigrana još dva susreta A-1 lige, a Gradina iz Srebrenika je savladala Turbinu sa 78:75, dok je Igman kod kuće savladao Lukavac 92:79.  

A-1 liga, 5. kolo:

 KK Promo Donji Vakuf  - KK Vogošća 65:74

KK Turbina - KK Gradina Srebrenik 75:78

KK Igman - KK Lukavac 92:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi