Zdolsek MVP, Džebo strijelac, a Popović najbolja skakačica

Najbolji pojedinci prvog dijela sezone u MŽRKL

Zdolsek MVP, Džebo strijelac, a Popović najbolja skakačica

D. Kurbegović

Završen je regularni dio sezone u MŽRKL-u, našu zemlju kao i prošle sezone predstavljaju sarajevski Play off, te KŽK Čelik iz Zenice. Upravo je klub iz Zenice ostvario plasman u drugu fazu takmičenja, gdje će najboljih šest ekipa boriti se za prva četiri mjesta i plasman na final-four ženske Regionalne lige za ovu sezonu.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci prvog dijela sezone, onda moramo istaći nekoliko košarkašica koji su odigrali odlično.

MVP prvog dijela takmičenja je igračica Triglava, sjajna Zdolsek Ziva, koja je u 10 utakmica ove sezone prosječno imala 12.9 poena, te osam skokova uz 2.4 asistencije i 4.5 ukradene lopte po utakmici. Najviše koševa u prvoj fazi je postigla igračica sarajevskog Play offa, sjajna Nikolina Džebo, koja je u 10 utakmica imala prosjek od 16.3 poena po utakmici. Kada je u pitanju rubrika skokovi, tu je tokom sezone dominantna igračica KŽK Čelik, reprezentativka Crne Gore Nataša Popović, koja je u osam utakmica imala ukupno 114 skokova ili 14.25 po utakmici.

Od ostalih rubrika, igračica Radivoj Koraća, Sanja Mandić predvodi ligu po broju asistencija, ona je u 10 utakmica imala u prosjeku po 6.5 asistencija, dok je najbolji bloker lige, Nataša Popović iz Čelika sa prosjekom od dvije blokade po utakmici.

Super liga u kojoj će učestvovati šest ekipa nastavlja se već narednog utorka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.